Wintergranen 2019

Beste relatie van Agrizo Nederland BV,

De gewassen worden geoogst, groenbemesters worden volop gezaaid en binnenkort starten we ook met de zaai van wintertarwe en wintergerst.

In deze nieuwsbrief presenteren we u onze rassenkeuze gebaseerd op onze praktijkervaring in combinatie met de CSAR aanbevelende rassenlijst 2020.

Ons advies komt tot stand onder invloed van

  • Voorvrucht / historie perceel
  • Raseigenschappen
  • Ziektegevoeligheid
  • Vroegrijpheid

Houd bij uw rassenkeuze niet alleen rekening met de opbrengst, maar vooral ook met de ziektegevoeligheid van de rassen.

Onze voorkeursrassen:

Wintertarwe

KWS EXTASE is een ras met een zéér hoog opbrengstpotentieel.

Het ras beschikt over een breed resistentiespectrum op ziektes. KWS EXTASE is een nieuw ras op de aanbevelende rassenlijst 2020 en blinkt uit op ziektetolerantie en stevigheid.

RGT Reform werd in 2016 opgenomen op de Aanbevelende Rassenlijst met de hoogste cijfers voor brood- en deegkwaliteit. Een goede baktarwe kan altijd als voedertarwe worden ingezet. RGT Reform is geschikt voor tarwe na tarwe en eventueel na maïsteelt.

NIEUW   HYKING  Hybride Wintertarwe ( HHW )

Droogte veroorzaakt meer groeistress dan normaal. Bij conventionele tarwe zorgt dat voor wisselende opbrengsten. Hybridetarwe gaat in dergelijke situaties efficiënter om met de beschikbare vocht en nutriënten en levert daardoor betere opbrengsten.’ De uitzaai kent echter andere spelregels als conventionele wintertarwe vraag  daarom uw vertegenwoordiger van Agrizo Nederland BV om meer info omtrent dit thema.

Wintergerst

RAFAELA de nieuwste innovatie uit het gerst-veredelingsprogramma is het eerste ras met een natuurlijke resistentie tegen het dwergvergelingsvirus: RAFAELA. Hierdoor is het ras ongevoelig voor dit virus, dat wordt overgedragen door bladluizen. RAFAELA is een echte opbrengsttopper: in de officiële proeven scoort het ras 5 tot 10% hogere opbrengsten dan het lijstgemiddelde!

Deskundigheid

Onze specialisten staan voor u klaar om samen tot een goed advies te komen. Maak uw keuze voor zaaigranen tijdig kenbaar de meest gevraagde rassen kunnen uitverkocht raken.

Van het Hybride ras HYKING hebben we voor een beperkt areaal zaaizaad beschikbaar.

Namens het team van Agrizo Nederland BV,

Met vriendelijke groeten,

Pascal Boskamp

BIJLAGE

WINTERTARWE voorkeursrassen Agrizo Nederland BV