Zaai tijdig uw groenbemester!

Het groenbemester seizoen staat voor de deur. Voor de akkerbouwer en tuinder een prima mogelijkheid om de weerbaarheid en draagkracht van de bodem te optimaliseren.

Wij hebben een stap voor het zaaien gezet, aldus Jos Raedts van Agrizo Nederland BV. Verleden weken hebben we met bodemmonsters al tientallen percelen in kaart gebracht. De bodemmonster laten een momentopname zien van N-mineraal, de actuele PH van de bodem en aanwezige aaltjes. Met name de aanwezige aaltjes is een belangrijke factor voor de keuze van de juiste groenbemester, voegt hij er aan toe.

De GLB wetgeving stuurt aan op mengsels, dit kan een tegenstrijdigheid opleveren bij het beheersen van aaltjes. Waar het ene component de aaltjes reduceert kan een ander component deze aaltjes weer vermeerderen. De keuze voor een juist groenbemestermengsel moet dus per situatie bekeken worden.

Bij Agrizo Nederland BV werken we samen met de grootste zaadhuizen van Europa, via leveranciersafspraken hebben we het juiste “genetische” materiaal in huis om de markt professioneel te bedienen, aldus Ton Willigers van Agrizo Nederland BV. Wij hebben meerdere groenbemesters op voorraad o.a. GLB-Japanse Haver, GLB-bladrammenas, GLB-gele mosterd en Tagetes. Daarnaast zetten we momenteel extra logistieke kracht in en rijden we ook op zaterdag om uw producten accuraat en snel te bezorgen.

Voor vragen rondom GLB wetgeving en advies voor de juiste groenbemesters kunt u contact met ons opnemen.