De eerste maisrassenproeven

Voor 2021 worden er bij Agrizo Nederland B.V. nieuwe maïsrassen in het assortiment opgenomen, dat staat al vast. We beoordeelden deze week al de eerste rassenproeven o.a. in Veulen en Vredepeel, aldus Ton Willigers van Agrizo Nederland B.V.

De maïszaadcoating Agrostart zal een groter belang nemen,  we zien een betere beworteling, jeugdgroei en bescherming tegen rhizoctonia, voegt hij eraan toe.

Het praktijkveld in Veulen is 10 september vanaf 13.30 uur open gesteld voor publiek, er zijn rondgangen naast de verschillende kwekers, zo is er genetisch materiaal van o.a. Pioneer (Corteva), KWS , MASSEEDS en Saaten Union te zien.

Als proef werd er dit jaar al Horizonte van Saaten Union en P8271 van Pioneer verkocht, deze beide dent rassen zullen naar komend seizoen zeker worden opgevolgd.Vanuit Masseeds zal het assortiment gehandhaafd blijven, alleen MAS 13M en MALONGO blinken uit en zullen aan het assortiment worden toegevoegd.

U bent van harte welkom op ons demoveld op 10 september om 13.30 uur. We houden ons aan de RIVM richtlijnen, daarom horen we graag of u aanwezig bent middels de volgende link: https://www.agrizo.nl/registratie-demodagen-2020/