Over ons

Home Over ons

Teeltoptimalisatie is geen A, B, C-tje

Agrizo is een jong en dynamisch samenwerkingsverband tussen vier personen die allemaal dezelfde landbouwkundige visie hebben. Jos Raedts, Ton Willigers, Pascal Boskamp en Harm Timmermans stellen vanuit hun werkzaamheden voor akkerbouwers, melkveehouderijen en tuinders kwaliteit van het product en de bodem centraal.

Bij Agrizo – dat de thuisbasis in het Limburgse America heeft – staat het delen van kennis en ervaring voorop. Alle adviseurs hebben als toeleverancier hun sporen ruimschoots verdiend. Dankzij deze kennis lopen we voorop in het bedenken van efficiënte landbouwkundige oplossingen.

Concreet betekent dit dat – mede door de aangescherpte mestwetgeving – steeds meer landbouwbedrijven te maken hebben met bodemtekorten. Agrizo bezit de expertise om de bodembalans op een verantwoorde, duurzame manier te herstellen. Door een goede mix van jong en oud hebben de vier adviseurs de benodigde bagage én frisse kijk op het huidige en toekomstige landbouwspeelveld.

Doordat Agrizo van origine leverancier in meststoffen, gewasbeschermingsmiddelen en zaaizaden is, zijn er altijd passende oplossingen voorhanden. Het bedrijf opereert volkomen onafhankelijk en is in de advisering dan ook niet gebonden aan afspraken met leveranciers, maar gaat het met de klant zoeken naar het optimale bedrijfsresultaat. Door samenwerking hoog in het vaandel te zetten kunnen ook bedrijven buiten het werkgebied (< 100 kilometer rondom vestigingsplaats America) van deskundig advies en de juiste producten worden voorzien.

Elke klant krijgt maatwerkadvies aangeboden. De adviseurs van Agrizo zijn zeer flexibel en zijn zeven dagen per week (dus ook in de avond- en weekenduren) beschikbaar voor de telers. Van grote landbouwbedrijven die zich richten op precisielandbouw tot kleinere bedrijven waarbij hard werken de dagelijkse drijfveer vormt tot aan biologische landbouw en intensieve veehouderij: iedereen krijgt de aandacht die het verdient.

Feitelijk kan Agrizo op elk gewenst moment worden ingeschakeld. De teeltbegeleiding loopt het gehele jaar door vanaf het moment van inzaaien tot aan het einde van het bewaarseizoen en het teeltplan voor het komende seizoen. Door middel van grondmonsters, praktijkonderzoeken en (data)analyses wordt bepaald wat de klant nodig heeft om het rendement te verhogen. Agrizo heeft alle tools om de klant te helpen, ook op het vlak van precisielandbouw loopt Agrizo voorop. Agrizo zit altijd dicht op de praktijk, hetgeen onder andere tot uiting komt doordat er een loonspuiter is aangesloten bij het samenwerkingsverband.

Zoekt u ook naar rendementsverhoging van het beschikbare areaal? Neem dan contact op met Agrizo en stel uw vraag.

Adviseurs

DSCF4579

Harm Timmermans is een erkend gewasspecialist die via www.timmermansagriservice.nl een groot netwerk heeft opgebouwd en ook actief is in de gewasbeschermingsbranche. Tevens is Harm bekend van het grondbemonsteringsbedrijf www.agritip.nl.

DSCF4745

Jos Raedts is gespecialiseerd in akkerbouw, tuinbouw en de veehouderij. Zijn kennis deelt hij naast deelname aan Agrizo ook via zijn bodembemonsteringsbedrijven Raedts Agro en/of Soilz (www.raedtsagro.nl & www.soilz.nl ). Hierdoor is hij altijd op de hoogte van de meest actuele oplossingen voor het verbeteren van de bodem en voor het opstellen van een gericht bemestingsadvies voor iedere teelt.

DSCF5111

Ton Willigers is een echte ervaringsdeskundige op het gebied van industriegroenteteelt, akkerbouw en veehouderij. Hij is breed georiënteerd als het gaat om (bodem)advisering. Door jarenlange ervaring in teeltbegeleiding weet hij voor elke situatie een oplossing te bedenken.

DSCF4428

Pascal Boskamp houdt zich vooral bezig met de akker- en tuinbouw. En adviseert daarnaast ook veel ondernemers in de veehouderij. Vanwege zijn voortdurende focus op rendementsverhoging voor de klant, zorgt hij met zijn kennis continu voor een optimalisering van de bedrijfsprocessen. Eén van die middelen is het in de praktijk toepassen van precisielandbouw, hierbij staan de bodem en de klantwens centraal.

Ondersteuning